Europejski Dzień Języków i Festyn Kulinarny

Australijskie ciasteczka Anzak, hiszpańska tortilla i brytyjskie scones, szwarcwaldzki tort wiśniowy, baguette camembert to tylko niektóre specjały jakich próbowali uczniowie V LO w Białymstoku z okazji Międzynarodowego Dnia Języków.
25 września udowodnili oni, że można połączyć przyjemności kulinarne z czynieniem dobra.
W V LO po raz czwarty zorganizowano Festyn Kulinarny z którego dochód w całości przeznaczony został na potrzeby Białostockiego Hospicjum dla Dzieci w ramach kampanii „Pola Nadziei”. Uczniowie przygotowali potrawy samodzielnie w domu a następnie sprzedali je kolegom ze szkoły. Dzięki zapałowi młodych kucharzy i hojności ich kolegów, na potrzeby hospicjum udało się zebrać 426 zł. Warto wspomnieć, że kwota z roku na rok jest coraz większa (poprzednia to 341.94zł.)
Organizatorzy:
Nauczyciele języków obcych
AS

 

_IGP6787_IGP6763_IGP6765_IGP6766_IGP6767_IGP6769_IGP6770_IGP6774_IGP6783_IGP6789_IGP6760

Powrót